מאז 2020 עמותת זוכרות מקיימת קבוצות לימוד ופעולה מקומיות עבור אקטיביסטיות ואקטיביסטים המעוניינים ללמוד על הנכבה במרחב בו הם חיים ופועלים ולבחון את הקשר שבין הנכבה המתמשכת לבין העשייה של יהודים-ישראלים למען שוויון וצדק חברתי.
כיצד אנחנו, כאזרחים יהודים בישראל של שנת 2020, שותפים ל- ומרוויחים מ- הנכבה המתמשכת של העם הפלסטיני? וכאקטיביסטיות – האם המאבק שלנו משרת את מאמצי ההסתרה והנורמליזציה? האם יש דרך אחרת? האם הכרה בעוולות הנכבה יכולה להשתלב בתמיכה במאבקים אחרים - מעמדיים, מגדריים, סביבתיים?
התוכנית כוללת 10-12 מפגשים. חציה הראשון מתמקד בלימוד הרקע ההיסטורי והפוליטי לנכבה במרחב הרלוונטי וכולל הרצאות עיוניות וסיורים. בחלק זה נרחיב את הידע התיאורטי וההיסטורי שלנו על הנכבה וננסה להסתכל על עצמנו ועל הנוף המוכר לנו בעיניים חדשות. חציה השני עוסק בתרגום הידע לעשייה מתוך דיון באקטיביזם פוליטי רגיש ואחראי. נמקם את העשייה הפוליטית שלנו בהקשר גלובלי של מאבק בקולוניזציה, נדון באקטיביזם בישראל מנקודת מבט הצטלבותית; נלמד על חופש המחאה ונרכוש כלים משפטיים וטכנולוגיים לשמירה על ביטחוננו.
אם יש לך רקע וניסיון אקטיביסטי והשאלות האלו מעסיקות אותך – אנחנו מזמינות אותך להצטרף לקבוצת הלימוד האזורית ולבנות יחד קהילה פוליטית מתוך לימוד משותף ולקיחת אחריות על יחסי הכוחות הקולוניאליים.
לקבלת מידע אודות מועדי פתיחה של קבוצות לימוד ופעולה מקומיות - הירשמו לניוזלטר ועקבו אחרינו ברשתות החברתיות
צרו קשר לקבלת פרטים