"חינוך הוא המקום שבו מחליטים אנו האם אוהבים אנו די את ילדינו כדי לא לגרשם מעולמנו ולעזבם לנפשם... אלא להכשירם מראש למשימת חידושו של עולם משותף". חנה ארנדט, 1968
"איך אומרים נכבה בעברית?" היא ערכת לימוד ייחודית על הנכבה המיועדת למערכת החינוך היהודית בישראל. כאן תוכלו לקרוא את מערכי השיעור, חומרי העזר, רקע תיאורטי ורציונל פדגוגי של היחידות השונות בערכה. בכל דף של יחידה ניתן למצוא גם מערכי שיעור נוספים, שינויים והתאמות לתכנית הלימודים וחומרי העשרה ששלחו אנשי חינוך. ניתן להשתמש במילות המפתח בעמוד זה כדי למיין את היחידות לפי תחום נושאי או לפי מתודה מרכזית.
ערכת הלימוד עוסקת בלמידה על הנכבה דרך שאלות על הזהות שלנו כישראלים, על המקומות המוכרים לנו, על עיצוב הזיכרון הקולקטיבי, על היחסים בין ההיסטוריה הדומיננטית לבין היסטוריות מושתקות, על פליטות, על פיוס, על זכות השיבה ועוד. הערכה מגוונת מבחינה מתודולוגית, היא מודולרית, ומציעה מערכי שעור ופעילויות המתאימים הן לתחומי ידע שונים בבית הספר והן למסגרות לא-פורמאליות.
עמותת זוכרות פיתחה את ערכת הלימוד על הנכבה וממשיכה לפתח חומרים ושיעורים נוספים המיועדים למערכת החינוך הישראלית. חלק זה באתר מוצע כמרחב לאנשי חינוך ללמידה משותפת, ולשיתוף בחומרים, כלים ורעיונות להוראת הנכבה. לקבלת ערכת הלימוד המודפסת, לשליחת מערכי שיעור, חומרי הוראה שונים העוסקים בנכבה וכן שינויים והתאמות שערכתם לחומרים מערכת הלימוד, כתבו לנו.
______________________________________________________
לקריאה על מבנה הערכה, כיצד להשתמש בה ומדוע כתבנו אותה
ערכת הלימוד כפי שהופיעה במהדורה המודפסת: