מאמרים

סגירת מעגל - על סיור זכרון מהצד השני מחבר.ת: עמר אלע'בּארי - זוכרות
06/2007
לפני שבוע, ב – 16/6/2007 השתתפתי יחד עם חברות וחברים מעמותת זוכרות בתהלוכת השיבה שאירגן וועד התיאום המאוחד של שלושת כפרי אל-לטרון.
התנגדות לבניה בסומייל מחבר.ת: מיכאל יעקובסון
14/06/2007
כפר ערבי עד הקמת המדינה בהר איתן מחבר.ת: דן גולן
06/2007
כפר סומייל – "פרויקט סמל" מחבר.ת: מיכאל יעקובסון
08/05/2007
פרויקט "סמל דרום" מתוכנן על ידי משרד "יער אדריכלים" שבין השאר תכנן את פרויקט רובע האמנים ביפו העתיקה, שימור וחידוש הרובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים, וכן שכונת מגורים במתחם הכפר סלמה (כיום בשטח דרום תל אביב). 
הכרזה ליום הנכבה 2007 מחבר.ת: זוכרות
04/2007
בהכרה וביישומה של זכות השיבה של הפליטים הפלסטינים טמונה ההזדמנות ההיסטורית של היהודים החיים בישראל להכיר באנשים הילידים שחיים בה מאות שנים ולראות את ישוביהם כמשהו שאינו רק הטבע והנוף של הארץ. לראשונה יוכלו היהודים בישראל להכיר את ארצם כדבר ממשי ולא רוחני או מטפיזי.
ערוץ אלדוארה: נורמה מוסי מראיינת את האמנית שלומית באומן מחבר.ת: נורמה מוסי
04/2007
שלומית באומן מנסה לפתוח שידור, ערוץ תקשורת אל אלדוארה, ולהתחקות כך אחרי שידורים מהכפר. שלומית באומן מנסה לפתוח שידור, ערוץ תקשורת אל אלדוארה, ולהתחקות כך אחרי שידורים מהכפר. בתחילת חודש מאי תפתח בחלל התצוגה של עמותת זוכרות תערוכתה של האמנית שלומית באומן, "ערוץ אלדוארה", בשיתוף עם אריאל מיודוסר, בעבודת סאונד ואנימציה. בחלל התצוגה תציב שלומית מוניטורים עשויים מקרמיקה שעליהם דימויי תשדירים מהכפר אלדוארה. אלדוארה היה כפר פלסטיני ששכן על האדמות המשמשות היום שטחי חקלאות של קיבוץ עמיר. הדימויים שיופיעו על הטלוויזיות נלקחו מתוך סרט שנעשה על הקמתו של הקיבוץ, ועובדו על-ידי האמנית. שלומית באומן, ילידת קיבוץ עמיר, ונורמה מוסי, אוצרת התערוכה שגדלה גם היא בעמיר, שוחחו על קרמיקה ואדמה, על חומר וזיכרון, על עמיר ועל אלדוארה.
ערביי הרצליה כבר לא: סיור במוזיאון מחבר.ת: איתן ברונשטיין
02/2007
"השממה" שלתוכה נוסדה הרצליה היתה, אפוא, מאוכלסת מכל עבר בבדואים ובכפרים ערביים אך הם אינם הופכים לסובייקט על קירות המוזיאון. הם רקע דליל ושולי השייך לנוף אותו יש להפריח
התנגדות לתוכנית הבניה בחטין מחבר.ת: זוכרות
01/2007
בשנת 2007 הוגשה תכנית בניה שנועדה להרחיב עוד יותר את מתחם קבר יתרו לכיוון ועל חשבון אדמות עקורי חטין. דרך סלולה חדשה מאיימת אף היא לכרסם בשטחי הכפר ההרוס. עקורי הכפר פנו לעמותת זוכרות שהגישה התנגדות לתכנית הבניהבכפר חטין חיו עד 1948 כ-1,400 נפש. בשוליו עומד מאות שנים קבר יתרו, אתר קדוש לדרוזים. עם הנכבה נהרס הכפר ונותרו בו בית הקברות, מסגד מרשים, שרידי בתים, בורות מים ועצי פרי. מאז קום המדינה התרחב מאד מתחם קבר יתרו וחניון ענק שנבנה בו גדל והלך לכיוון מרכז הכפר ההרוס. בשנת 2007 הוגשה תכנית בניה שנועדה להרחיב עוד יותר את מתחם קבר יתרו לכיוון ועל חשבון אדמות עקורי חטין. דרך סלולה חדשה מאיימת אף היא לכרסם בשטחי הכפר ההרוס. עקורי הכפר פנו לעמותת זוכרות שהגישה התנגדות לתכנית הבניה. זוכרות גם ארגנה סיור לשרידי הכפר בו סיפרו העקורים את תולדותיהם, הוצבו שלטים והופצה חוברת בעברית ובערבית.‏