מסגד אום ח'אלד השוכן במזרח העיר נתניה משמש כעת כמשרדי ישיבת בריסק. שער הכניסה ממוקם בצד צפון. הוא בנוי מאבני גיר מסותתות יפה, ובקצה הקשת יש גילוף באבן כעין ורד. מתחת לגמלון הקשת מצויה כתובת בערבית. הכתובת מכוסה בשלט פח של הישיבה. להלן תרגום הכתובת לעברית:
משאלות הלב מתגשמות (ע"י בניית מקדשים) بلوغ الأماني(في بناء المعابد)
בהן, עם האמונה, נבנו המסגדים הגדולים ففيه على الإيمان أعظم مساجد
אלוהים תמך בצלאח שבנה את אשר وقد وفق المولى صلاحاً فشاد ما
עיניך רואות: רחב מאוד ומבין כל המקדשים יחיד במינו تراه فسيحاً مفرداً في المعابد
אלוהים בשמים יטיב מאוד את שכרו جزاه إله العرش خير جزائه
ההיסטוריה זמרה עליו באומרה فقد نطق التاريخ عنه بناشد
צלאח בן חמדאן (אשר) הוסיף בנדיבותו صلاح بن حمدان أناف بجوده
בנה מסגד שקישט את אום ח'אלד בו بنى جامعاً حَلَّى به أم خالد
על סמך בתי- השיר לעיל אפשר לקבוע כי מי שבנה את המסגד הוא צלאח בן חמדאן. ע"י הפיכת האותיות בשתי השורות האחרונות למספרים מגיעים לשנת 1321 הג'רית(תאריך מוסלמי) שהיא שנת 1903 לפי הספירה הנוצרית. כעת ברור שהמסגד הקיים אינו זה שנבנה בשנת 1865 ע"י הפחה התורכי, כי אם נבנה בשנת 1903 ע"י צלאח אלחמדאן, שהיה השייח' של אום ח'אלד והמוכתאר של הכפר. השייח' הזה היה ידוע ביחסיו הטובים מאוד עם היהודים בנתניה, הם אפילו רצו לקרוא לאחד הרחובות בעיר על שמו. בניו ונכדיו ושאר תושבי הכפר שמרו על יחסים טובים מאוד עם היהודים בנתניה והסביבה לאורך כל תקופת המנדט. ב-20 למרס שנת 1948 נטשו התושבים את הכפר מתוך חשש לחייהם. הימים היו ימי מלחמה. בתום המלחמה נאסר על התושבים לחזור לבתיהם.
הצטרפו למאמצים שלנו לחשוף את האמת
הצטרפו אלינומשנות את המציאות
מקדמות את השיבה
עזרו לנו להתנגד לנכבה המתמשכת
תמכו בזוכרותהצטרפו אלינו במאבק נגד ההשתקה וההסתרה, לקידום הכרה בנכבה הפלסטינית ובזכות השיבה של הפליטים. הצטרפו אלינו בלקיחת אחריות על עוולות העבר למען עתיד של צדק ושוויון.