בהשראת יום בחיי הצייר הפלסטיני אסמאעיל שמוט
2014 סרט קצר שהופק במיוחד לפסטיבל הסרטים הניבלאומי השני לסרטי נכבה ושיבה של עמותת זוכרות. הפסטיבל התקיים בסינמטק תל אביב ותיאטרון אלסראיא - יאפא בין התאריכים...
11/2013
הסרט מתמקד בדור השלישי לנכּבּה, בדילמות סביב זהותן ואף בחשש מאובדנה. מֻנא דֽֿ'אהר, בת 17, נכדתו של הפליט אבו ערבּ מסֿפוריה, לוקחת אותנו למסע חיפוש אחרי סיבות...
2013
סרט ״אל-נכבה״ הוא סרטה של הבמאית רואן אלדאמן שזכה בפרס הסרט התיעודי הטוב של פסטיבל הסרטים החמישי של ערוץ אלג׳זירה. הסרט מורכב מ-4 פרקים, מתעד את התקופה שבין 1799-2008,...
2013
הגיג אישי זה מהפזורה היהודית מגולל את סיפור שרידיו החבויים של הכפר הפלסטיני ההרוס לוּבּיה, הקבורים מתחת לחורש נטוע המכונה "יער דרום אפריקה".
2013
סרט תיעודי קצר של מרכז עדאלה לרגל יום הנכבה ה-65, בנושא העקירה הכפויה של פלסטינים משני עברי הקו הירוק.
2013
במהלך 112 השנים האחרונות, השיטות שנקטה הקרן הקיימת לישראל לרכישת אדמות בפלסטין ההיסטורית אמנם השתנו, אך מטרותיה עודן כשהיו.
2011
מוחמד נוואג'עה, פלסטיני בן שישים, ובנו הצעיר נסר, המגיעים לאתר ארכיאולוגי בדרום הר חברון בו מוצגים שרידיו של סוסיא, ישוב יהודי מהתקופה הרומית- ביזנטית, וקונים...
2010
"ג'אפה" מספר את ההיסטוריה של פלסטין-ארץ ישראל דרך מעקב אחר המותג, שהפך למזוהה עם היסטוריה זו יותר מכל: "ג'אפה", מותג התפוזים הידוע
2010
סרטו החדש של הבמאי בני ברונר, מספר את סיפורם של 70,000 ספרים פלסטינים ש‘‘נאספו‘‘ במהלך מלחמת 1948 על־ידי ספרני הספרייה הלאומית וחיילי צה"ל מבתים של...
01/01/2010
הסרט משמיע את קולם של פלסטינים החיים במחנות פליטים בלבנון זה יותר מששים שנה, לאחר שעזבו את מולדתם ב-1948, לבלי שוב.