עדותה של אם פארס שנולדה באזור אלשריעה ליד עזה, וגורשה ממנו בשנת 1948
יישוב אללקיה בנגב
כחלק מהפסטיבל הבינלאומי השני לסרטי נכבה ושיבה הוקרן בתאיטרון אלסראיא ביאפא, הסרט "אסמאעיל" לבמאית נורא אלשריף. לאחר הסרט התקיימה הרצאה של ד"ר אסמאעיל...
11/2014
2014 סרט קצר שהופק במיוחד לפסטיבל הסרטים הניבלאומי השני לסרטי נכבה ושיבה של עמותת זוכרות. הפסטיבל התקיים בסינמטק תל אביב ותיאטרון אלסראיא - יאפא בין התאריכים...
28/11/2014
פאנל: נכבה ושיבה בקולנוע הפלסטיני והישראלי מנחה: טליה הופמן (אמנית ויוצרת בתחום הקולנוע והפרפורמנס); דוברות/ים: ראג'י בטחיש (מרצה לקולנוע פלסטיני באוניברסיטה...
26/11/2014
מפגש זה יעסוק באיסור על עקירה בכוח במשפט הבינלאומי, בהגנה על פליטים ובמתן סיוע לפליטים, ובפרט בתפקידה של אונר"א.
19/11/2014
הרצאה זו תתמקד בהנדסת מעמד אזרחי: מניעת אזרחות, מניעת תושבות, שלילת תושבות, והגבלות על רישום ילדים ואיחוד משפחות.
17/10/2014
פליטים מסֿרעה סיפרו על כפרם והובילו את הסיור. תושבים מקיבוץ צרעה שהוקם על אדמות הכפר השתתפו בסיור ובשיחה.
17/10/2014
12/09/2014
תושבי כַּפְר בִּרְעִם גורשו בנובמבר 1948. בקיץ 2013 חלקם שבו ומאז לא נטשו. מריאן דאו (בת 12) מסיירת בכפר ומשתפת במחשבותיה.
03/09/2014
לקראת "הפסטיבל הבינלאומי השני לסרטי נכבה ושיבה- 48 מ"מ" שיתקיים בנובמבר 2014, התקיים אירוע מקדים בנושא חשוב זה העוסק בקשר בין הקולנוע לבין הנכבה הפלסטינית...
09/2014
כַּרים הוא צעיר לבנוני- פלסטיני- אמריקאי. משפחת אלאיובּי, היא משפחת אמו, עזבה את יאפא לביירות עם תחילת הנכּבּה חלק מבני המשפחה רצו לחזור ליאפא אך ישראל סירבה....